Gegevensverzameling en privacy-instellingen beheren

Met de functie Sociale privacy kunt u zien welke van uw persoonlijke gegevens door Google worden verzameld, uw zoekgeschiedenis wissen en het verzamelen van gegevens uitschakelen.

Beheer uw Google geschiedenis

Beheer uw Google-gegevenstracering

Als u stopt met het bijhouden van gegevens voor apps en zoeken op internet, kan de personalisatie van uw Google-services beperkt zijn. Google kan bijvoorbeeld stoppen met het aanbevelen van interessante plaatsen aan u en uw zoekresultaten op internet kunnen minder relevant worden. Het bijhouden van gegevens wordt uitgeschakeld in alle apps en op alle websites en apparaten waarop u bent ingelogd op hetzelfde account. Nadat u het bijhouden van gegevens heeft stopgezet, kan Google de verzamelde informatie over uw recente zoekopdracht nog enige tijd gebruiken om de zoekresultaten op internet tijdens de actieve sessie te verbeteren. Als u traceren uitschakelt, wordt niet alle eerder verzamelde informatie verwijderd. U kunt deze en andere gegevens bekijken en verwijderen op myactivity.google.com. Ga naar policies.google.com voor meer informatie over de gegevens die Google nog steeds verzamelt en waarom.

Met de Social Privacy functie kunt u uw huidige privacy-instelling op Facebook, LinkedIn, Instagram, of Telegram controleren en deze rechtstreeks in de Kaspersky app instellen.

Om uw privacy-instellingen voor Facebook, LinkedIn, Instagram of Telegram te controleren en te beheren:

1. Open de Kaspersky app.
  2. Open het gedeelte Sociale privacy . Lees de informatieschermen die verschijnen wanneer u de sectie voor de eerste keer opent.
  3. Ga op het hoofdscherm Sociale Privacy naar het Diensten en tik op de servicenaam. Meld u aan bij uw Facebook-, LinkedIn-, Instagram- of Telegram-account wanneer daarom wordt gevraagd.
  4. Tik op de categorie met privacyinstellingen die u wilt bekijken. Stel vervolgens eventuele aangepaste regels in die u wilt.